Hovedinnhold

Putin sier han ikke ønsker å krige mot noen

FRED(AG)SSAMTALER: Russlands president Vladimir Putin i fredssamtaler med med Angela Merkel sammen med den franske presidenten fredag i Moskva.
FRED(AG)SSAMTALER: Russlands president Vladimir Putin i fredssamtaler med med Angela Merkel sammen med den franske presidenten fredag i Moskva. Foto: Maxim Zmeyev, Afp
  • Send en melding til
  • Tips VG på 2200
I sine første offentlige kommentarer siden møtet med Angela Merkel og François Hollande sa Russlands president Vladimir Putin at Russland ikke har planer om krig mot noen.

Denne saken handler om:

  • Russland

På et møte med fagforeninger i Sotsji lørdag gjorde han det imidlertid klart at en verdensorden der én leder bestemmer over alle andre, ikke passer Russland.

LES OGSÅ:- Putin kommer til å teste NATO

– Det foregår åpenbart et forsøk på å hemme vår utvikling på forskjellige måter. Det foregår et forsøk på å fryse den eksisterende verdensordenen, men én leder som ønsker å være den eneste som kan gjøre hva han vil mens andre bare får gjøre det han tillater og som er i hans interesse, sa Putin.

– En slik verdensorden vil aldri passe Russland. Men vi skal ikke gå til krig mot noen, og vi skal samarbeide med alle, sa han videre.

Putin gjorde det også klart at sanksjonene som Vesten har innført mot Russland, ikke vil virke.

Ukraina og Vesten anklager Russland for å stå bak den prorussiske oppstanden i Øst-Ukraina og forsyne separatistene med våpen og soldater.

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande var fredag kveld i Moskva i et siste forsøk på å overtale Putin til å godta en fredsprosess i Ukraina.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks