En dit, denk ik, is de reden waarom we echt een hekel aan makelaars. Omdat ze iets doen zouden we voor onszelf doen als we vertrouwen onszelf, als we niet zo bang van een dergelijke gigantische bedragen, en als we waren meer nuchter over de plaatsen waar we wonen.

Het heeft geen zin. In de oude dagen je ze nodig had om u te vertellen wat er te koop. Nu het internet doet dat. Google Earth vertelt u wat de plaats ziet eruit als vanaf de buitenkant; de verkoper kunnen hun eigen foto's en video's om te laten zien hoe het is binnen. Zelfs de prijzen kon nu worden uitgevoerd door een gemiddelde van acht jaar oud, die kon opzoeken wat de buren 'plaatsen gingen en dienovereenkomstig aan te passen.

Unhinged Ondanks dit alles, als ons huis wordt verkocht, zal ik overhandigen losgeld van een koning aan de agent met slechts milde wrok. De reden dat ze bestaan ​​heeft weinig te maken met de logica. Het is omdat met betrekking tot huizen mensen zijn op hun meest irrationele. Huizen zijn niet alleen waar we wonen, maar waar al ons geld leeft ook. Ze zijn veruit onze grootste en meest emotionele activa, en zelfs de sanest mensen worden losgeslagen als het gaat om het kopen en verkopen. Ze veranderen hun gedachten. Ze dithering. Ze gazumped. Ketenen te verbreken en iedereen krijgt gevuld.

Reisbureaus zijn verdwenen of gaan. Makelaars, die lang werden gehaat voordat Tim Berners Lee gaf trein spotten met het world wide web te bedenken, werden altijd al de eerste om te gaan, kom het internettijdperk. In plaats daarvan het omgekeerde gebeurt: als ik naar huis de andere dag telde ik 17 makelaar etalages in een straat fietste.

Het enige beetje zo moeilijk om zelf te doen zou zijn, is mensen te laten zien rond, zoals de meeste verkopers zijn in de loop van de dag, en het is niet leuk om te plannen potentiële kopers 'te rippen uit de gele lino en de William Morris behang je zo te luisteren liefdevol geïnstalleerd. Maar zelfs kon deze functie gemakkelijk worden verstoord: er zou een Uber van het huis douches, die potentiële kopers konden laten in onroerend goed, het opladen niet 20.000 zijn, maar ongeveer een tientje per uur.

De outfit verkoop van ons huis lijkt te doen het werk volgens mijn instructies. Als voor de taal, het is waar dat een huis Ik was geïnteresseerd in met een 'grote privétuin' bleek een middelgrote tuin die leek op Steptoe and Son was net verhuisd hebben, maar meestal makelaars spelen niet meer snel en los met woorden dan andere beroepen.

Waarom zijn ze niet uitgestorven? Hoewel makelaars minder slecht dan we denken en minder slecht dan de laatste keer dat ik iets te maken met hen 15 jaar geleden heeft geen antwoord op de centrale vraag had kunnen zijn. Waarom doen makelaars nog steeds bestaan?

De enige echte dubbelhartigheid is over de foto's. De camera liegt nooit, behalve als het een ultra groothoek lens bevestigd. In het verkoopdocument voor ons huis een tweezitsbank lijkt lang genoeg om comfortabel plaats acht.

Als animal spirits bewegen markten, het dier geest in de vastgoedmarkt is als een moeder Canadese gans op de rampage om haar jonge beschermen. Het is te beangstigend die er zijn om het te doen op zijn eigen, en we zijn dankbaar voor de diensten van de mooi bleek jonge mannen en vrouwen die aan onze zijde staan.

Canada Goose Jas Winkelstraat Amsterdam

tweede, ze zijn onbetrouwbaar slangen, altijd bereid om kopers te verzekeren dat er 'veel interesse' in sommige pokey kelder, terwijl op hetzelfde moment te vertellen verkopers een mingy aanbod is het beste wat ze zullen krijgen. Ten derde, hebben ze de neiging zwak te zijn: geseling huizen vereist geen diploma's en trekt die te dik om in de stad of de wet. En tenslotte zij slager de taal met hun domme, transparant eufemismen.

Het kostte me een paar weken van het omgaan met deze walgelijke types voordat ik besefte dat er iets mis was. Ze waren het niet helemaal walgelijk. Niet een van de dozijn of zo ik heb ontmoet uit verschillende bedrijven heeft meer dan iets verzwarende geweest. Op zowel het kopen en verkopen van partijen hebben zij beschaafd, helder ish, borderline betrouwbaar geweest en sommige zijn ronduit aangenaam geweest. Zij hebben op tijd geweest voor elke afspraak. Ze hebben niet geprobeerd om eigenschappen bij me die duidelijk hopeloos zijn duwen.

Tot dit vermoeiend, spannend en grondig verontrustende proces begon, zou ik je te horen dat er vier dingen mis met makelaars. Om te beginnen, ze rekenen te veel. Als ze een huis voor 1.000.000 verkopen ze staan ​​tot ongeveer 20.000, een vrij steile ruil voor het nemen van enkele foto's en het tonen van een paar mensen rond te krijgen.

de afgelopen maand of zo heb ik de uitgaven veel tijd met ieders Canada Goose Jas Winkelstraat Amsterdam minst favoriete professionals. Ons huis is te koop aangeboden en alternatieve woningen worden gezocht voor verschillende leden van de familie, wat betekent dat ik elke dag spreken diverse makelaars, hetzij om de voortgang te bespreken Hawking onze plaats, of de mogelijkheid van het betalen van een gewetenloze bedrag te kopen iemand anders.

Waarom makelaars zijn niet uitgestorven